اصول تغذیه صحیح در زمان روزه داری رعایت شود

8 خرداد 1397
روزه داری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نه تنها ضامن سلامت انسان نیست، بلکه می تواند سلامت وی را به مخاطره بیندازد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه- کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این شبکه عنوان داشت:  متاسفانه گاهی شاهد این مسئله هستیم که برخی از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضی چون افزایش وزن، افزایش سطح چربی های خون، از کنترل خارج شدن بیماری دیابت، فشار خون و مشکلات گوارشی و ... می شوند، به همین دلیل ضرورت دارد تا روزه داران عزیز با اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک آشنا شوند.

اسماء حسن زاده گفت: غذای مصرفی در ماه مبارک رمضان باید ساده باشد و نباید خیلی با غذای روزمره فرد روزه دار تفاوت داشته باشد و حتما همانند سایر اوقات سال، 3 وعده غذایی داشته باشد(افطار،شام؛سحری) در واقع نیاز به حذف هیچ یک از وعده های غذایی نیست،اما یک فرد روزه دار باید حداقل 20% کمتر از ماه های دیگر سال غذا بخورد زیرا این موجب می شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربی های اضافی را بیابد.

وی  افزود: تنوع غذا باید حفظ شود، در واقع غذای فرد روزه دار باید شامل 5 گروه اصلی غذایی باشد: نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت،تخم مرغ و حبوبات همچنین غذاهای پر فیبر (حاوی الیاف طبیعی گیاهی) در برنامه غذایی مهم می باشند و شامل میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات هستند که خاصیت مهم این مواد فیبر دار  زد سرطانی بودن آنها می باشد.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت ودرمان گناوه یا دآور شد: در فاصله افطار تا سحر، آب و مایعات فراوان (حداقل 8 لیوان) نوشیده شود زیرا این کار برای جلوگیری از یبوست و رفع آن، دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظیم سوخت و ساز بدن، خصوصا در بیمارانی که کلیه های سنگ ساز دارند مهم و مورد نیاز است.

حسن زاده  ادامه داد: از گوشتی که چربی آن جدا شده، مرغ بدون پوست و لبنیات کم چرب استفاده کنید و سعی نمایید که از چربی های حیوانی استفاده نشود زیرا دارای چربی اشباع هستند که به نوبه خود باعث افزایش میزان کلسترول خون می شوند.

وی گفت: از روغن های جامد برای پخت و پز استفاده نشود، به جای آن سعی شود که غذا ها به صورت آب پز، بخار پز و کبابی طبخ شود و یا از روغن های مایع گیاهی مانند انواع روغن های کانولا به مقدار کم استفاده گردد.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت ودرمان گناوه ضمن اشاره به  این مسئله که هرگز افطار نباید با آب سرد، غذاهای سرد و غذاهای پرچرب آغاز شود افزود:مصرف زولبیا و بامیه در وعده افطار باعث افزایش قند و چربی می شود و به همین دلیل مصرف اینگونه مواد محدود و به جای آن باید افطار را با خرما، کشمش، عسل و به طور  کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید همچنین خوردن چای کم رنگ، شیر گرم و فرنی،شیر برنج، حلیم کم روغن نیز در آغاز افطار مناسب هستند.


کلمات کلیدی:
اصول.تغذیه     ماه.رمضان     حسن.زاده     شبکه.بهداشت.درمان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   8 خرداد 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >