به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه- کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای این شبکه گفت: سوخت و ساز طبیعی بدن و تبادل حرارتی با محیط دو فاکتور اصلی تاثیر گذار در تغییر دمای بدن انسان می باشد، اگر میزان حرارت تولید شده توسط سوخت و ساز بدن و گرمای دریافت شده از محیط بیش از توانایی بدن برای دفع آن باشد این تعادل دمایی از بین رفته و تنش های حرارتی در انسان بوجود می آید که در اصطلاح به نام گرمازدگی در بین مردم شناخته می شود.
مهندس مجید یزدانی افزود: عوارض ناشی از گرما به دو گروه عوارض خفیف مثل سوختگی پوست و جوشهای گرمایی و عوارض شدید مثل کرامپ عضلانی، گرمازدگی، خستگی گرمایی و سنکوپ گرمایی تقسیم می شود.
وی ادامه داد: نکته ای که حائز اهمیت است، اینکه درجه حرارت محیط تنها فاکتور تاثیر گذار در احساس گرما برای فرد نمی باشد، بلکه رطوبت هوا نیز می تواند نقش موثری در ایجاد حالت گرمازدگی یا هیپوترمی داشته باشد به طوری که حتی در درجه حرارتهای معمول (پائین تر از 30 درجه سانتی گراد) نیز رطوبت هوا می تواند شرایط را برای آسیب های ناشی از گرما مهیا نماید.
کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه تصریح کرد: از عوارض گرمازدگي می توان به درد ، گرفتگي عضلاني و خستگي اشاره کرد که اين عوارض به علت از دست دادن آب و نمک بدن به وجود مي آيد.
مهندس یزدانی اظهار داشت: حمله گرمايي از ديگر عوارضي است که بر اثر از دست دادن مکانيسم تنظيم گرمايي بدن خودش را نشان مي دهد و شخص بيمار حتي ممکن است دچار خواب آلودگي و اغما شود.
این کارشناس گفت: از جمله عوامل تاثیرگذار در شدت بروز تنش های حرارتی می توان به سن اشاره نمود بطوری که وقتی سن فرد از 40 سال بالاتر رود، تطابق وی با گرما کم شده و بالای 60 سال تطابق پیدا نمی کند.
وی افزود: از نظر جنسیتی مردان بدلیل تعریق بیشتر و از دست دادن آب و املاح بدن در معرض خطر بالاتری هستند.
کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه ادامه داد:از جمله عوامل موثر دیگر وزن می باشد، هرچقدر بافت چربی بدن بیشتر باشد، بیشتر از دفع حرارت بدن جلوگیری می کند.
وی عنوان داشت: پزشکان توصيه مي کنند که مردم در هواي گرم تابستان از مايعات و آب ميوه زياد استفاده و از مصرف قهوه، چاي و انواع کولاها خودداري کنند، زيرا اين مواد باعث از بين رفتن بيشتر آب بدن مي شوند، همچنين استفاده از سبزي ها و ميوه ها درتابستان به جاي غذاهاي پرچرب و دير هضم يا داراي پروتئين بالا بسيار ضروري مي باشد.
مهندس یزدانی تاکید کرد: جهت پیشگیری از گرمازدگی برای افراد شاغل بهره گیری از چرخه کار- استراحت مفید می باشد که با توجه به میزان انرژی مصرفی افراد و نوع کار و خصوصیات شرایط جوی محل، درصد زمان کار و درصد زمان استراحت افراد در طول شیفت کاری تعیین می شود.
این کارشناس ادامه داد: همچنین استفاده از محلول آب با نمک خوراکی به میزان یک دهم درصد جهت جبران املاح از دست رفته بدن مطلوب است.
وی افزود: با توجه به اینکه استان بوشهر بدلیل بالابودن رطوبت هوا راهی برای خنک نمودن هوای محیط به جز استفاده از کولرهای گازی وجود ندارد باید بگونه ای مدیریت شود که با خرید کولرهای گازی سازگار با آب و هوای این منطقه و همچنین داشتن برچسب انرژی با رعایت صرفه جویی در مصرف انرژی ضمن کاهش هزینه های تحمیل شده به اقتصاد خانواده ، امکان بهره مندی همه شهروندان در زمان پیک مصرف انرژی برق از این زیرساخت فراهم شود.