طرح آهن یاری و توزیع مکمل ویتامین دی در گناوه انجام می شود

7 مهر 1397
طرح آهن یاری و مکمل ویتامین دی که لازمه رشد و تامین سلامتی بدن هستند به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه- سرپرست شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه گفت: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی توجه ویژه ای بر امر پیشگیری و بهداشت دارد و بر این اساس گروه های در معرض خطر بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرند.

مهندس محمد بازیاری  افزود: در طرح آهن یاری و مکمل ویتامین دی که لازمه رشد و تامین سلامتی بدن هستند،  این مکمل هابه صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد تا با استفاده آنها از بیماری هایی مانند: کم خونی و پوکی استخوان که بیشتر  در سنین میانسالی خود را نشان می دهد پیشگیری شود.

وی تصریح کرد: کم خونی یا فقر آهن شایع ترین نوع کم خونی بوده و ناشی از کمبود آهن در تغذیه، دفع بیش از حد خون در بلند مدت و یا سوء جذب آهن رخ می باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: نوجوانان به دلیل اینکه در یک جهش رشدی قرار دارند استفاده از ریز مغزی ها و ویتامین ها بخصوص مکمل ویتامین دی و آهن  به رشد آنان کمک می کند.

کارشناس  تغذیه شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه هم ضمن اشاره به علائم کم خونی افزود: احساس سستی، خستگی، سرگیجه، ابتلای مکرر به بیماری های ویروسی مثل: سرما خوردگی،سوزن سوزن شدن دست پا و...، از عمده ترین علائم کم خونی یا فقر آهن می باشد.

اسماء حسن زاده افزود: مواد غذایی که از طریق آنها می توان آهن مورد نیاز بدن را تامین کرد عبارتند از: جگر گوساله، گوشت قرمز، ماهی و ماکیان جز غنی ترین منابع  حیوانی تامین آهن هستند، همچنین حبوبات بخصوص لوبیای سفید، عدس، مغزها،میوه های خشک مثل کشمش، خرما و انجیر خشک جز غنی ترین منابع گیاهی تامین آهن هستند.

وی با اشاره به توزیع قرص آهن برای رفع کمبود آهن بدن در مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم شهرستان گناوه افزود: قرص آهن فرفولیک حاوی 60mg آهن و 400 میکرو گرم  اسید فولیک می باشد که به صورت هفتگی و به مدت 4 ماه در مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم توزیع می شود.

این کارشناس ادامه داد: ویتامین D نیز یکی از ویتامین های محلول در چربی است که به آن ویتامین آفتاب هم گفته می شود، زیرا در اثر تابش نور خورشید ویتامین D در پوست ساخته می شود.

حسن زاده تصریح کرد: ویتامینD سبب رشد و استحکام دندان و استخوان می شود و از بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، انواع سرطان ها، بیماری های قلبی – عروقی، ام اس و آلرژی جلوگیری می کند.

وی افزود: مواد غذایی که حاوی ویتامین D هستند عبارتند از: زرده تخم مرغ، روغن کبد ماهی، ماهی های چرب مثل سالمون، شیر و لبنیات، جگر و ...، از مهمترین منابع تامین ویتامینD هستند.

این کارشناس تغذیه اظهار داشت: برنامه توزیع ویتامین D به مدت 9 ماه ( هر ماه یک عدد قرص50000 هزار واحدی) در مدارس دخترانه و پسرانه متوسطه اول و دوم اجرا می شود.

گفتنی است در برنامه که به مناسبت افتتاحیه طرح مکمل ویتامین D ، آهن یاری و بزرگداشت روز جهانی تخم مرغ انجام شد، دانش آموزان با پهن کردن سفره صبحانه سالم و استفاده از مواد غذایی که منابع ویتامین D و آهن هستند به امر تغذیه سالم تاکید نمودند.

در این برنامه فرماندار، امیری معاون برنامه ریزی فرماندر،  رئیس آموزش و پرورش و سرپرست شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گناوه حضور داشتند، همچنین این برنامه با همکاری مدرسه دخترانه متوسطه حضرت زینب(س) برگزار شد.


کلمات کلیدی:
طرح.آهنیاری     شبکه.بهداشت.درمان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   7 مهر 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >