به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان_ در این کلاس که با هدف آموزش ی دانشجویان حوزه علمیه خواهران در خصوص بیماری هاری و تب مالت برگزار شد کارشناس بهداشت عمومی شبکه بهداشت و درمان در خصوص بیماری هاری و تب مالت ، راههای سرایت ، علائم بیماری و راههای کنترل و پیشگیری بیماری ها توضیح دادند.
زهرا احمدی با بیان اینکه بیماری هاری بیماری حاد کشنده ویروسی است که انسان غالبا از طریق گزش توسط حیوانات آلوده به آن مبتلا می شود افزودند: بیماری هاری پس از ظهور در انسان درمان ندارد و 100% کشنده خواهد بودلذا انجام اقدامات پیشگیرانه از اهمیت خاصی برخوردار است.
ایشان در خصوص راههای سرایت بیماری بیان داشتند: اصلی ترین راه سرایت از طریق گاز گرفتن حیوانات هار مانند گربه های هار ( از طریق پنجول کشیدن ) می باشد.
زهرا احمدی در ادامه در خصوص علائم بیماری هاری در انسان توضیح داده و بیان داشتند:در صورت ابتلای انسان به بیماری هاری بعد از طی دوره کمون یا نهفتگی علائم مقدماتی بصورت خستگی، بی اشتهایی، بی قراری ، تف اندازی ، سوزش و خارش و گاهی درد در محل گزیدگی ظاهر می گردد سپس بیمار با علائم بی قراری، خروج کف از دهان ،احساس حالت خفگی ، ترس از آب و نور ، ریزش اشک از چشم وارد مرحله اغما شده و نهایتا فرد می میرد.
ایشان افزودند: در صورت گزش توسط حیوان بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری هاری شستشوی فراران و فوری محل گزش با صابون و آب (شستشوی زخم با دستکش انجام شود) و مراجعه فوری به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی یا خانه بهداشت می باشد.
این کارشناس مسئول همچنین در ادامه در خصوص بیماری تب مالت گفتند: تب مالت یک بیماری میکروبی مشترک بین انسان و حیوان است که در اثر تماس مستقیم با حیوانات آلوده و یا تماس غیر مستقیم از طریق فرآورده های دامی به انسان منتقل می شود.
زهرا احمدی اظهار داشتند:بیماری تب مالت در انسان از طریق مصرف شیر خام ، فراورده های لبنی آلوده و غیر پاستوریزه مثل پنیر تازه ، خامه ، سرشیر، بستنی ، آغوز و یا تماس مستقیم با بافت های آلوده حیوان مثل خون ، ترشحات جنین سقط شده و به خصوص جفت آلوده و تنفس گرد و غبار آلوده به ترشحات زایمانی و نیز ادرار حیوان آلوده ایجاد می شود.
کارشناس بهداشت عمومی شبکه بهداشت تب مداوم یا منظم با دوره های متناوب ،تعریق فراوان بخصوص در شب ، خستگی ، بی اشتهایی و کاهش وزن ، سردرد، دردعضلانی و درد عمومی بدن را از علائم تب مالت دانسته و بیان داشتند: از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری جوشاندن شیر قبل از مصرف و به مدت 20 دقیقه ،اجتناب از تماس مستقیم با بافت های آلوده حیوان ،جلوگیری از مصرف خامه و بستنی که از شیر نجوشیده تهیه شده است ، استفاده از ماسک یا پارچه تمیز در هنگام تمیز کردن طویله و ... می توان نام برد.
در پایان پمفلت های آموزشی در خصوص این بیماری ها در بین دانشجویان توزیع شد.